Hazelaarblad
Hazelaar = Hesilin, een oude naam voor ons dorp
Oosterhesselen
Colofon
SeniorWeb

Doel
SeniorWeb wil iedereen die niet met de computer is grootgebracht de mogelijkheden van de computer en internet zelf laten ervaren. Uitgangspunt is dat dit voor én door ouderen gebeurt.

Website
De overzichtelijke website www.seniorweb.nl is een ideaal vertrekpunt voor een ontdekkingsreis over het Wereld Wijde Web (www) en een veilige haven om weer terug te keren. Bezoekers kunnen er terecht voor nieuws, leerzame tips en doorverwijzingen over onderwerpen rondom computer en internet. Er is veel ruimte voor eigen initiatief van de websitebezoekers. Zij discussiëren met elkaar, wisselen adviezen uit en dragen zelf onderwerpen aan. Ze kunnen zich aansluiten bij een groep die met elkaar e-mailt over een hobby, iets verkopen of contact zoeken door een gratis advertentie te plaatsen. Per dag bezoeken meer dan 5.000 mensen de site.

Cursussen
SeniorWeb organiseert (in samenwerking met partners) door het hele land cursussen en workshops over computer- en internetgebruik, begrijpelijk en betaalbaar voor iedereen. Vele honderden vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter de cursussen. Zij zorgen voor de organisatie en het lesgeven zelf. Niet voor niets noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs, want zij hebben een missie: iedereen die niet met de computer is grootgebracht de vele mogelijkheden van de computer en internet zelf laten ervaren.

Lidmaatschap SeniorWeb
Wilt u na of naast een cursus nog steeds computerhulp ontvangen? Dan is het lidmaatschap van SeniorWeb iets voor u. Voor € 29,- per kalenderjaar (2015) geeft SeniorWeb haar inmiddels meer dan 80.000 leden een ruim aanbod van diensten, zoals een elektronische PCHulp helpdesk en hulp aan huis. Diensten die vooral steunen op het grote netwerk van vrijwilligers. SeniorWeb leden ontvangen het kwartaal blad Enter met volop computertips, internetnieuws en ervaringen van andere leden. Op vertoon van uw ledenpas krijgt u korting op diverse software en hardware producten. En tenslotte ontvangen leden jaarlijks een Cd-rom met tips en trucs over de computer en internet.
Lid worden? Klik hier.